Seniorencompetitie

Het aantal competitieteams is drastisch verminderd het laatste jaar. We zijn helaas, van 3 teams afgelopen jaar, terug gegaan naar slechts 1 team. Wij hopen in de toekomst weer meer mensen (dames met name) bereid te vinden om competitie te gaan spelen, zodat onze club weer wat beter vertegenwoordigd is in de HBB competitie.

Teamindeling 2023/2024

Team 1:
Wilma Vogels (TL)
Carola de Laat
Duli Munawar
Ruud Wilbrink

BCAB is aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond. Zij organiseren de competitiewedstrijden in Sporthal Suytkade in Helmond. De senioren spelen in principe altijd op donderdagavond.

Inschrijven

Begin maart inventariseert de VLC (Verenigings Competitie Leiders) wie er belangstelling heeft om competitie te spelen. Door het invullen van een inschrijfformulier kun je je belangstelling aangeven voor de (beker)competitie of als invaller. Iedere speler bij de HBB dient in het bezit te zijn van een bondskaart. Als je je belangstelling aangeeft, wordt een bondskaart voor je aangevraagd.

Indeling

De teams worden ingedeeld naar de beoordeling van de Verenigings Competitie Leiders in overleg met bestuur en trainer. De voorkeuren van spelers/teams worden hierin meegenomen. Bij onduidelijkheden wordt samen met de teams naar een voor iedereen acceptabele oplossing gezocht.

Teams

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers: 2 heren en 2 dames. De voorkeur gaat echter uit naar teams van 6 spelers of meer.

Wedstrijden

In een partij gaat het om “de beste van 3 sets”, waarbij per set gespeeld wordt tot 21 (met de mogelijkheid om te verlengen tot 30).
Een wedstrijd bestaat bij alle klassen uit 8 partijen: 2x gemengd dubbel, 2x heren enkel, 2x dames enkel, 1x heren dubbel en 1x dames dubbel.
Een competitie bestaat uit 10 of 12 wedstrijden (20.00 – 23.00 uur). BCAB speelt in principe op donderdagavond, tenzij in de competitie jeugdspelers zijn opgenomen. Zij kunnen aanvragen om op zondagochtend te spelen.

Seizoen

Het seizoen begint half september en eindigt eind april.

Locatie

De HBB organiseert (in afwijking van de Nederlandse Badminton Bond) alle wedstrijden (uit én thuis) centraal in Sporthal Suytkade, Scheepsboulevard 2, 5705 KZ Helmond. Suytkade is gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Kosten

Bedrag 295 euro per team inclusief bekercompetitie, dit wordt over de betreffende spelers van het team verdeeld, bij 6 spelers bijv. circa 50 euro per teamlid.   (Let op: dit zijn geschatte bedragen). BCAB betaalt als vereniging de verenigingsbijdrage voor de HBB en deze kosten worden niet aan de spelers in rekening gebracht. De teambijdrage wordt wel in rekening gebracht.